Review XB200 Xtorm Power Bank Travel 6700

Review-XB200-Xtorm-Power-Bank-Travel-6700-0Bij ons op de redactie zijn power banks de meest gebruikte accessoires voor onze smartphones. Wij zijn namelijk veel onderweg en er is niks zo vervelend als een lege smartphone of tablet. Wij testen dan ook regelmatig nieuwe power banks en vandaag kijken we naar de XB200 Power Bank Travel 6700 van de Nederlandse fabrikant Xtorm.

Inhoud
Review-XB200-Xtorm-Power-Bank-Travel-6700-4
In de mooi vormgegeven verpakking zit uiteraard de XB200 Power Bank Travel 6700 van Xtorm, maar ook een duidelijke handleiding en een couponcode waarmee je kans maakt op een prijs. De Travel 6700 komt met twee oplaadkabels. Eén losse oplaadkabel (zwart) en één oplaadkabel die in de zijkant van de power bank zit (blauw).

Design
Wij hebben in het verleden al vaker power banks van Xtorm getest, waarover wij erg te spreken waren .Wij zijn dan ook nieuwsgierig wat voor vernieuwingen de Power Bank Travel 6700 met zich meebrengt.

Als eerste valt ons op dat de nieuwste power bank in de XB-serie een iets ander design heeft gekregen. De kleuren (wit/grijs) zijn het zelfde gebleven, maar voor ons gevoel maakt Xtorm gebruik van een nieuw soort plastic. De witte randen voelen namelijk iets minder glad aan, wat voor een betere grip zorgt. Ook is er een klein gaatje toegevoegd zodat je bijvoorbeeld je sleutels aan de power bank kunt hangenen. De rubberen onder en bovenkant zijn het zelfde gebleven.

Review-XB200-Xtorm-Power-Bank-Travel-6700

Een aantal grotere wijzigingen die meteen opvallen zijn de nieuwe power indicator en de verwijderbare oplaadkabel. De LED-lampjes die aangeven hoeveel energie er nog in de power bank zit zatten voorheen namelijk aan de zijkant, maar zitten nu mooi verwerkt rondom de powerknop. In totaal gaat het om vier led-lampjes, waarvan elk lampje voor 25% accucapaciteit staat.

De oplaadkabel kon bij de voorgaande toestellen in de XB-serie niet uit de power bank worden gehaald, waardoor je met die kabel alleen de power bank zelf kon opladen. De Travel 6700 heeft echter een verwijderbare kabel, waardoor je de kabel zowel kunt gebruiken voor het opladen van de power bank zelf, maar ook voor het opladen van bijvoorbeeld je smartphone. Als je de kabel weer opbergt zorgt een sterk magneetje ervoor dat de kabel in positie blijft.

Functies
We zijn goed te spreken over het nieuwe ontwerp van de power bank, maar wat zijn nou de specificaties van de Travel 6700 en waarmee onderscheid de XB200 zich van de concurrentie?

De nieuwe serie bestaat uit drie verschillende power banks. De Travel 6700, de Explore 10.000 en de Discover 17.000. In deze review testen wij de Travel 6700, die zoals de naam al doet vermoeden beschikt over een capaciteit van 6700mAh. Hiermee kan je een lege smartphone twee tot drie keer volledig opladen, afhankelijk van de accu in je toestel.

Review-XB200-Xtorm-Power-Bank-Travel-6700-2

De Travel 6700 beschikt over drie verschillende USB-poorten. Eén micro-USB-aansluiting waarmee je de power bank kunt opladen en twee USB-poorten waarmee je bijvoorbeeld je smartphone of tablet kunt opladen. In de verpakking van de power bank zitten twee USB-kables, waardoor het mogelijk is om twee verschillende toestellen tegelijk aan te sluiten.

Quick Charge 3.0: De meest opvallende functie van de Travel 6700 is de ondersteuning voor Quick Charge 3.0 in de rechter USB-poort. Dit is dan ook de functie die de Travel 6700 aantrekkelijker maakt dan de voorgaande power banks in de XB-serie. Met Quick Charge 3.0 kun je een apparaat namelijk tot wel 60% sneller opladen dan met een standaard USB-poort.

Review-XB200-Xtorm-Power-Bank-Travel-6700-1

Let wel op dat snelladen alleen werkt op toestellen die ondersteuning hebben voor Quick Charge 3.0. In het geval je smartphone ondersteuning heeft kan de Travel 6700 je toestel in één tot twee uur volledig opladen. Wij hebben de Travel 6700 getest op de Moto G4 Plus, waarbij het opladen van de 3000mAh accu van 0 procent tot 100 procent ongeveer anderhalf uur duurde.

Zodra de accu van je smartphone 100 procent is opgeladen schakelt de Travel 6700 vanzelf uit. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over een overladen smartphoneaccu.

Conclusie
Het design van de Travel 6700 is mooi afgewerkt en de gebruikte materialen voelen zeer stevig aan. Ook krijg je op Xtorm producten twee jaar lang garantie, waarbij je een nieuw product ontvangt mocht de power bank binnen deze tijd alsnog kapot gaan.

De XB200 Xtorm Power Bank Travel 6700 kost misschien iets meer dan een gemiddelde power bank met een vergelijkbare capaciteit, maar dankzij de extra functies en goede bouwkwaliteit is de adviesprijs van 45 euro meer dan terecht. Voor 65 euro koop je een 10.000mAh uitvoering (Explore) en voor nog twee tientjes extra koop je een 17.000mAh power bank (Discover), waarmee je je smartphones tot wel 7 a 8 keer kunt opladen.

Review-XB200-Xtorm-Power-Bank-Travel-6700-3

Uiteraard is het ook mogelijk om andere apparaten, zoals bijvoorbeeld een digitale camera op te laden met de power banks van Xtorm.

Voordelen
– compact en stevig
– verwijderbare oplaadkabel
– Quick Charge 3.0-ondersteuning
– twee toestellen tegelijk opladen

Nadelen
– geen opberghoesje

Meer Info: De XB200 – Xtorm Power Bank Travel 6700 kost €45 en is te bestellen op Xtorm.eu. De Explore kost €65 en de Discover kost €85.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.