Review Beelink A1 TV Box

Beelink-TV-Box-A1-review-6De meeste mensen kennen het Android-besturingssyteem vooral van smartphones, maar Android draait op veel meer apparaten. Zo is Android een veelgebruikt besturingssysteem op TV Boxen. Een TV Box is een klein computertje die je aan je TV kunt aansluiten, waarna het mogelijk is om gedownloade films te bekijken, series te streamen via de Netflix-app of spellen te spelen die je kunt downloaden in de Google Play Store. Op de reactie hebben wij de afgelopen weken een nieuwe TV Box getest, genaamd Beelink A1 TV Box. Over deze TV Box kun je in de onderstaande review meer lezen.

Inhoud
Beelink-TV-Box-A1-reviewZoals altijd kijken wij eerst even naar de inhoud van de verpakking. De Beelink A1 TV Box wordt geleverd met een power adapter, een HDMI-kabel, een afstandsbediening en een kleine Engelstalige handleiding.

Design / Specificaties
Als we de Beelink A1 uit de verpakking halen valt meteen op hoe klein de TV Box is. De Beelink A1 is slechts 7,7cm lang, 7,7cm breed en 1,7cm dik. De randen zijn mooi afgerond en aan de bovenkant zien we het logo van Beelink. Aan de onderkant zit een oranje stuk rubber die ervoor moet zorgen dat de TV Box op zijn plek blijft staan.

Rondom de Beelink A1 zien we een hoop aansluiting. Zeven om precies te zijn, waaronder een AV-poort, een LAN-poort, een HDMI-aansluiting, een 5V-aansluiting voor de adapter, een USB 2.0-poort, een USB 3.0-poort en een SD-kaart-aansluiting. Dankzij deze poorten kun je onder andere een harde schijf aansluiten of verbinding maken met het internet.

Beelink-TV-Box-A1-review-1

Intern vinden we een ARM Cortex-A53 quad-core processor, 4GB werkgeheugen en 16GB of 32GB opslagruimte. Ook is er ondersteuning voor 5.1 surround sound, 2.4G / 5.8G WiFi en Bluetooth 4.0. Dankzij de WiFi-ondersteuning kun je eenvoudig verbinding maken met je thuisnetwerk. Bluetooth kun je gebruiken om bijvoorbeeld een draadloze toetsenbord of speaker aan te sluiten.

Aan de voorkant zit nog een klein schermpje. Op dit schermpje kun je de huidige tijd aflezen.

Functies
Een TV Box kan voor verschillende taken worden gebruikt. Zo kun je de TV Box gebruiken om naar gedownloade films en tv series te kijken, maar je kunt ook rechtstreeks Netflix-series streamen of je vakantie foto’s bekijken. De Beelink A1 TV Box draait namelijk op Android 7.1, waardoor je vrijwel alle Android-apps uit de Play Store kunt installeren. Door de vele apps zijn de mogelijkheden vrijwel ongelimiteerd. Denk bijvoorbeeld aan apps als de VLC player, de Netflix-app, Skype of mobile casinos.

Beelink-TV-Box-A1-review-5

De bediening van de TV Box is zeer eenvoudig, vooral voor mensen die al in het bezit zijn van een Android-smartphone. De interface is namelijk niet veel anders dan die van de smartphones, waardoor de omgeving vertrouwd aanvoelt. Zodra je de Beelink A1 aanzet zie je de Android-launcher, met daarop de veel gebruikte apps, de tijd, het weer en een menu voor alle instellingen.

De Beelink A1 heeft ondersteuning voor videobestanden tot een 4K-resolutie. YouTube-video’s kunnen worden afgespeeld met een maximum resolutie van 1440p. 4K video-bestanden met een frame-rate van 30fps spelen vloeiend af, een hogere frame-rate op een 4K-resolutie vraagt iets te veel van de TV Box. HD-bestanden met een hogere frame-rate zijn echter geen probleem.

Beelink-TV-Box-A1-review-4

Je krijgt bij de aanschaf van de Beelink A1 ook een afstandsbediening, wat de bediening van de TV Box erg gemakkelijk maakt. De bediening spreekt voor zich, maar het is aan te raden om ook een toetsenbord en muis aan te sluiten. Dit kan bijvoorbeeld via de USB-aansluitingen of via Bluetooth. Met een toetsenbord en muis kun je een stuk eenvoudiger zoekopdrachten uitvoeren of websites intypen in de Chrome-browser.

Beelink-TV-Box-A1-review-2

Conclusie (Voordelen / Nadelen)
De Beelink A1 TV Box heeft een mooie compacte vormgeving en een hoop aansluitingen. Het is mogelijk om 4K-video’s af te spelen, maar met zware 3D-spellen heeft de TV Box soms wat moeite. We raden de Beelink A1 aan als je opzoek bent naar een goede media-speler. Ben je een gamer en wil je veel zware 3D-spellen spelen op je TV Box, dan is de Beelink A1 misschien niet de juiste keuze. Populaire spellen als respawnables draaien echter zonder problemen.

De Beelink A1 is niet de beste TV Box op de markt. Zo zijn er bijvoorbeeld krachtigere TV Boxen verkrijgbaar van Minix of Nvidia. De Beelink A1 is echter een stuk voordeliger dan de meeste andere TV Boxen en is misschien wel één van de beste budget-toestellen van dit moment. De Beelink A1 is namelijk verkrijgbaar voor slechts €52,-. Hiervoor krijg je één van de kleinste Android computers met veel aansluitingen en de mogelijkheid om films met een 4K-resolutie af te spelen.

Voordelen
– compact formaat
– 4K-ondersteuning
– lage adviesprijs
– duidelijk en simpel “Android” besturingssysteem

Nadelen
– soms moeite met zware 3D spellen
– toetsenbord en muis aan te raden voor extra comfort (maar dit is bij de meeste TV Boxen het geval)

De Beelink A1 TV Box is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Eén met 16GB opslagruimte en één met 32GB opslagruimte. De variant met 16GB opslagruimte kost €52,-. Voor de 32GB variant betaal je €71,-.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.