Review Draadloze Bluetooth Koptelefoon Macaw TX-80

Macaw-TX-80-review4Steeds meer fabrikanten besluiten om de 3.5mm koptelefoonaansluiting op hun smartphones achterwege te laten. Hier zijn lang niet alle consumenten het mee eens, maar het ziet er toch echt naar uit dat de 3.5mm koptelefoon in de toekomst zal verdwijnen en iedereen rondloopt met een bluetooth koptelefoon. Dit is één van de redenen dat wij regelmatig bluetooth headsets testen. In deze review kijken we naar de Macaw TX-80, een in-ear bluetooth headset die voor 35 euro over de toonbank gaat.

Inhoud
Voor de geeks onder ons is de unboxing ervaring soms net zo belangrijk als het product zelf. Daarom beginnen wij de review altijd met het openen van de verpakking om te kijken wat er allemaal inzit. Macaw weet dit maar al te goed en levert de headset daarom in een eenvoudige maar mooie verpakking.

Macaw-TX-80-review1

Open de verpakking en je ziet gelijk de Macaw TX-80 liggen. Haal deze uit de verpakking om toegang te krijgen tot de overige accessoires. De headset komt met een opbergzakje, een oplaadkabel, extra ear-tips en een gebruikershandleiding.

Ontwerp en Bouwkwaliteit
Het eerste wat opvalt aan de Macaw TX-80 is het design van de headset. De TX-80 is namelijk een bluetooth-headset die je om je nek draagt. Het voordeel van dit design is dat alle componenten in de nekband kunnen worden verwerkt, waardoor de oordopjes een stuk lichter zijn en dus comfortabeler in je oor zitten. Ook is de nekband prettig voor wanneer je de headset tijdelijk niet gebruikt. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken dat de headset van je nek valt wanneer je de oordopjes niet in je oor draagt.

De gebruikte materialen voelen degelijk aan. De nekband is erg flexibel en de oordopjes bestaan uit metaal en plastic. Je kunt de oordopjes van de kabel halen, waardoor je de kabel of oordopjes eenvoudig kunt vervangen wanneer je deze beschadigt.

Macaw-TX-80-review5

Aan de rechterkant vinden we drie knoppen om de headset mee te bedienen. Namelijk een aan/uit-knop en twee volume/vorige/volgende-knoppen. Het bedienen van de headset is zeer eenvoudig. Ook vinden we aan de rechterkant een aansluiting voor de usb-kabel en een klein led-lampje.

De headset komt met verschillende formaten rubberen ear-tips die je op de oordopjes kunt plaatsen. Kies het juiste formaat voor het beste draagcomfort. Aan de achterkant van de oordopjes zitten kleine magneetjes, waarmee je de oordopjes aan elkaar kunt klikken wanneer je de headset niet gebruikt.

Macaw-TX-80-review2

Als laatste heeft Macaw de TX-80 uitgerust met een waterbestendige behuizing (IPX5). Hierdoor is veel zweten tijdens een work-out of een kleine regenbui tijdens het joggen geen enkel probleem.

Functies en Geluidskwaliteit
De Macaw TX-80 is uitgerust met een hoop functies, waaronder Noise Cancelling, Voice Control en de mogelijkheid om gesprekken te voeren via de ingebouwde microfoon. De headset maakt verbinding met je smartphone via Bluetooth V4.1 en heeft een bereik van ongeveer 20 meter. Dit is meer dan voldoende, aangezien je je smartphone waarschijnlijk gewoon bij je draagt.

Intern vinden we een 110mAh accu die maximaal 8 uur meegaat wanneer je naar muziek aan het luisteren bent. Je kunt tot 20 uur lang telefoongesprekken voeren voordat de headset weer aan de lader moet. In de stand-by modus gaat de headset 300 uur mee. Het volledig opladen van de headset duurt ongeveer 1,5 uur. Wanneer je met je smartphone verbinding maakt met de Macaw TX-80 krijg je boven in je scherm niet alleen de accucapaciteit van je smartphone te zien maar ook de accucapaciteit van de headset.

Het geluid is fraai en helder. Ook de bassen komen mooi door. De oordopjes sluiten het buitengeluid goed af, waardoor je nog meer kunt genieten van je favoriete muziek.

Conclusie (voordelen / nadelen)
Al met al hebben we weinig negatiefs te melden over de Macaw TX-80. De headset is comfortabel om te dragen en de oordopjes bleven goed in de oor zitten. De geluidskwaliteit is goed en helder en de accuduur is prima voor een headset in deze prijsklasse. Het enige nadeel dat wij kunnen bedenken is het formaat van de headset. Vanwege de nekband is de headset namelijk niet ideaal om te dragen in je broekzak.

Voordelen
– zeer goed en helder geluid
– oordopjes passen goed en sluiten het buitengeluid goed af
– spraakaanduiding bij bediening
– praktische bedieningsknopjes
– handige magneetverbinding
– licht van gewicht
– meerdere oordopjes
– met opbergtasje

Nadelen
– geen ‘broekzak’ formaat

Je kunt de Macaw TX-80 hier aanschaffen voor slechts 35 euro. Voor deze prijs haal je een degelijke en comfortabele headset in huis. De headset is verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw, rood en bruin.

Macaw-TX-80-review6

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *