Review Plantronics BackBeat GO 600

Plantronics-BackBeat-600-reviewVorige maand hebben wij een review geschreven over een draadloze in-ear headset en een 3.5mm koptelefoon. Deze week kijken we naar een over-ear headset van Plantronics. De zogeheten BackBeat GO 600 heeft een lange accuduur, verschillende EQ-instellingen en de mogelijkheid om de headset gewoon via een 3.5mm kabel te gebruiken.

Inhoud
Plantronics-BackBeat-600-review1Ook in deze review kijken we eerst even naar de inhoud van de verpakking. In de doos vinden we naast de BackBeat GO 600 ook een reis/opbergtasje, een usb-kabel om de headset mee op te laden, een 3.5mm kabel waarmee je de headset bedraad kunt gebruiken en een gebruikershandleiding.

Bouwkwaliteit / Design
We kijken bij een headset altijd naar de buitenkant/kwaliteit en de binnenkant/geluidskwaliteit. De BackBeat Go 600 heeft een stoere uitstraling met strakke hoeken. De oorschelpen zitten aan een metalen uitschuifmechanisme dat stevig aanvoelt. De oorschelpen zijn draaibaar en uitgerust met traagschuim, een zacht materiaal dat de oor goed afsluit. De hoofdband bestaat voor een groot deel uit een goede kwaliteit plastic en opnieuw een stuk traagschuim voor beter draagcomfort. Het geheel weegt 175 gram.

Plantronics-BackBeat-600-review3

Aan de rechterkant zitten twee knoppen, een aan/uit/pairing-knop en een Bass booster/opneemknop. Ook vinden we hier een klein led-lampje die de status van de headset aangeeft. Aan de linkerkant zitten de volume-knoppen, een mute-knop, een play/pauze-knop en knoppen waarmee je naar het volgende of vorige nummer kunt gaan. Aan deze kant van de headset vinden we ook twee aansluitingen. Dankzij de 3.5mm headphone jack kun je de BackBeat Go 600 met behulp van de meegeleverde 3.5mm-kabel rechtstreeks aansluiten aan je smartphone of laptop. De micro-usb-poort gebruik je om de headset mee op te laden.

Het bedienen van de headset werkt zeer eenvoudig en de response van de knoppen is goed. Je voelt een duidelijke klik wanneer je de knoppen indrukt. Op een headset zien wij graag metalen knopjes, omdat dit een premium uitstraling geeft. De knoppen op de BackBeat Go 600 hebben echter een rubberen en plastic afwerking, die overigens wel stevig aanvoelen en strak zijn weggewerkt.

Plantronics-BackBeat-600-review2

Al met al voelt de BackBeat Go 600 erg stevig en flexibel aan. De headset zit comfortabel op zowel een kleiner als groter hoofd. Dankzij de ronddraaiende en inklappende oorschelpen kun je de headset eenvoudig opbergen in de meegeleverde opbergzak.

Geluidskwaliteit / Functies
Mede dankzij de afsluitende traagschuim oorkussens en de 40mm-drivers levert de BackBeat Go 600 zuiver en duidelijk geluid met voldoende Bass. De headset maakt verbinding via Bluetooth 4.1 en kan tot maximaal 10 meter afstand streamen. Pairen met een smartphone werkt eenvoudig en wanneer je de headset aanzet zal deze gelijk contact maken met eerder verbonden apparaten. Het maken van de verbinding werkt erg snel en kan met meerdere apparaten tegelijk.

Plantronics-BackBeat-600-review4

De BackBeat Go 600 heeft een flinke accuduur. Op één acculading kun je namelijk 18 uur luisteren naar muziek. De stand-by-tijd is maximaal 20 dagen en de deep-sleep mode maximaal 6 maanden. Volledig opladen duurt ongeveer 1,5 uur. Mocht de accu toch leeg zijn, dan kun je de headset gewoon verbinden met behulp van een 3.5mm-kabel.

De headset heeft aan de rechterkant een knop zitten waarmee je kunt wisselen tussen 2 EQ-instellingen: bass boost of gebalanceerd. Wisselen tussen deze twee EQ-instellingen geeft een subtiel maar merkbaar verschil in de hoeveelheid Bass die de headset produceert. Een dergelijke functie zit niet vaak op een headset die onder de 100 euro in de winkels ligt, dus dit is een groot pluspunt.

Plantronics-BackBeat-600-review5

Als laatste is de Go 600 uitgerust met een ingebouwde microfoon. Hierdoor is het mogelijk om met de headset telefoongesprekken te voeren. Met een enkele druk op de EQ-instellingen-knop kun je een gesprek aannemen of ophangen. Dit werkt eenvoudig en tijdens onze test was ik goed verstaanbaar.

Conclusie (Voordelen / Nadelen)
De Plantronics BackBeat Go 600 is met een adviesprijs van € 99,99 een voordelige over-ear headset. Ondanks de lage adviesprijs krijg je wel een kwalitatief degelijke headset, met goed geluid en een mooie uitstraling. De BackBeat Go 600 heeft een lange accuduur en zit comfortabel op het hoofd. De headset is helaas niet voorzien van een noise-cancelling functie, maar dat zien we zelden bij een headset in deze prijsklasse.

Voordelen
– goede bouwkwaliteit en licht in gewicht
– oorschelpen sluiten goed af
– bediening is eenvoudig
– goede geluidskwaliteit met flinke Bass
– lange accuduur
– EQ-instellingen-knop

Nadelen
– geen noise-cancelling

Je kunt de BackBeat Go 600 kopen op de website van Plantronics. De headset is verkrijgbaar in de kleuren Marineblauw (de kleur die wij hebben getest), grijs, kaki en zwart. De BackBeat Go 600 kost € 99,99.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.