Review Goedkope Alfawise W1 Headset

Alfawise-W1-headerOp Androidics.nl testen wij regelmatig headsets van bekende merken. Deze merken weten vaak goede kwaliteit te leveren, maar zijn meestal niet de goedkoopste optie. Daarom kijken wij in deze korte review naar een headset van Alfawise, een goedkoper merk die wearables, TV Boxen, headsets en nog veel meer producten op de markt brengt.

Inhoud
Alfawise-W1-review-2Bij elke review kijken wij eerst even naar de inhoud van de verpakking. In de dunne doos vinden we de Alfawise W1-headset, een USB-kabel, een Engelstalige handleiding en twee extra setjes eartips. Verder is de inhoud niet erg spannend.

Design
De Alfawise W1 is een Bluetooth-headset die je om je nek draagt. De headset is uitgerust met een nekband, waarin niet alleen de accu te vinden is, maar ook het bedieningspaneel. Het bedieningspaneel zit aan de rechterkant. Dit paneeltje bestaat uit drie plastic knoppen waarmee je de headset aan en uit kunt schakelen, de volume kunt regelen en muziek kunt selecteren. Ook vinden we aan deze kant een led-lampje en een USB-aansluiting, waarmee je de headset kunt opladen.

Alfawise-W1-review

De nekband bestaat uit rubber, waarvan de uiteinden een plastic omhulsel hebben. Het geheel is gedeeltelijk waterdicht (IP65), waardoor een beetje regen of veel zweet geen problemen zal veroorzaken. Je kunt de headset echter niet in het water dompelen, dus het is nog steeds verstandig om op te letten.

Ook de oordopjes zijn gemaakt van plastic, maar voelen daardoor wel erg licht aan en zitten prettig in het oor. Ook sluiten de oordopjes goed af en zit er een opvallend sterke magneet in de oordopjes. Dankzij deze magneetjes kun je de oordopjes aan elkaar klikken en zullen de kabels niet in de knoop raken wanneer je de headset tijdelijk niet gebruikt.

Alfawise-W1-review-1

De headset bestaat dus volledig uit plastic en rubber, waardoor de headset wat goedkoper aanvoelt. Wel zit de headset opvallend comfortabel. Voor veel mensen zal comfort belangrijker zijn dan de uitstraling.

Functies en geluidskwaliteit
De bediening van de Alfawise W1 is eenvoudig. Zo bedien je de volume en de muziek met dezelfde twee knoppen. Met een korte klik pas je het volume aan en met een lange klik (2 seconden) ga je naar de volgende of vorige nummer. Tussen deze twee knoppen in zit de multi-function-knop. Met deze knop zet je de headset aan of uit, maar je kunt hiermee ook een nummer pauzeren of een inkomende gesprek opnemen.

De headset is uitgerust met een microfoon, zodat je de headset gewoon kunt blijven gebruiken wanneer iemand je belt. Telefoneren ging tijdens onze test prima.

We hadden geen hoge verwachtingen over de geluidskwaliteit van de Alfawaise W1, maar de headset wist ons te verrassen. Het geluid is wel wat minder zuiver dan de duurdere bluetooth-headsets en je kunt het geluid niet aanpassen via een bijbehorende app, maar ik heb met plezier vele uren naar muziek geluisterd. Ook viel de Bass niet tegen en was de bluetooth-verbinding stabiel. Voor de verbinding maakt de headset gebruik van Bluetooth 4.1.

Alfawise-W1-review-4

De accuduur van de Alfawise W1 is misschien wel het grootste pluspunt van de headset. Om de headset volledig op te laden moet de headset een paar uur aan de lader hangen. Een rood led-lampje geeft aan dat de headset aan het opladen is. Wanneer dit led-lampje blauw kleurt is de accu vol. Met een volle accu gaat de accu meer dan 15 uur mee. Dit is opmerkelijk lang voor een headset van nog geen twee tientjes.

Conclusie (Voordelen / Nadelen)
De Alfawise W1 is een leuke headset voor mensen die voor weinig geld toch een comfortabele bluetooth headset willen kopen. De headset voelt wat goedkoop aan vanwege de gebruikte materialen en er zijn geen functies zoals ANC aanwezig, maar de headset weet toch een opvallende draagcomfort, geluidskwaliteit en lange accuduur te leveren. Voor €16.02 kun je eigenlijk niet veel meer verwachten. Net als met de Alfawise BT-200 weet het bedrijf ons opnieuw te verrassen.

Voordelen
– comfortabel
– erg voordelen
– lange accuduur
– prima geluidskwaliteit (voor een bluetooth-headset in deze prijsklasse)

Nadelen
– plastic uitstraling

De Alfawise W1 is hier tijdelijk verkrijgbaar voor slechts €16.02.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.