“Samsung Galaxy Tab A2 Krijgt Bixby-knop”

Samsung-Galaxy-Tab-A2Samsung zal dit jaar naar verwachting twee goedkope tablets op de markt brengen onder de namen Tab Advanced 2 en Galaxy Tab A2. Van de Galaxy Tab A2 zijn nu een aantal specificaties uitgelekt. Zo zou de tablet onder andere beschikken over een Bixby-knop.

Samsung zal dit jaar de Galaxy Tab S4 op de markt brengen, maar voor de mensen die minder geld willen uitgeven voor een tablet komt de Zuid-Koreaanse fabrikant met twee budget-toestellen. Van de Galaxy Tab A2 zijn via XDA nu een aantal specificaties en foto’s opgedoken.

De Galaxy Tab A2 is de opvolger van de Tab A 10.1 uit 2016, die toen op de markt verscheen voor ongeveer 250 euro. De Galaxy Tab A2 zal naar verwachting een vergelijkbare adviesprijs meekrijgen. Volgens XDA is er in de broncode onder andere een verwijzing gevonden naar een Bixby-knop. Bixby is de slimme assistent van Samsung die onder andere bestaat uit Bixby Voice en Bixby Home.

Het LCD-scherm heeft waarschijnlijk een resolutie van 1920 x 1200 pixels. Er is nog wat onduidelijkheid over het schermformaat, maar mogelijk komen er twee uitvoeringen. Namelijk een normale 10,1-inch variant en een XL-variant met een 10,5-inch scherm. Intern vinden we een Snapdragon 450-processor, een 7300 mAh accu, een 5 megapixel camera aan de achterkant, een 3.5mm koptelefoonaansluiting, een USB C-poort en een MicroSD-aansluiting. Samsung zou ook een 4G-model op de markt brengen. De tablet draait op Android 8.1 (Oreo).

Er is nog geen duidelijkheid over de releasedatum en eventuele adviesprijzen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *