‘LG G7 Krijgt LCD Inplaats Van OLED-scherm’

LG-G7-conceptVolgens de laatste geruchten krijgt de opvolger van de LG G6 geen OLED-scherm, maar een LCD-scherm. LG zou dit besluit hebben genomen omdat een OLED-scherm duurder is om te implementeren.

De huidige LG G6 is ook voorzien van een LCD-scherm, maar de LG V30 is al wel uitgerust met een OLED-scherm. We gingen er daarom van uit dat LG voor de LG G7 opnieuw zou kiezen voor een OLED-scherm, aangezien de voorkeur van de meeste mensen uitgaat naar een OLED-scherm.

Zowel een marktanalysist als de bekende tech-lekker Evan Blass melden dat de LG G7, die vermoedelijk in juni zal worden geïntroduceerd, beschikt over een LCD-scherm. Volgens Blass gaat het echter wel om een speciale LCD-scherm, genaamd MLCD+. Dit scherm moet een helderheid bereiken van maximaal 800 nits en zou 35% zuiniger moeten zijn dan een normaal IPS LCD scherm. Het scherm is 6.1-inch groot.

Steeds meer fabrikanten gebruiken in vlaggenschip-toestellen tegenwoordig een OLED-schermen, maar vanwege de prijs gebruiken fabrikanten als Huawei, Sony en HTC in de Huawei P10, HTC U11 en Sony Xperia XZ2 nog gewoon een LCD-scherm. LG hangt hier met de MLCD+ technologie een beetje tussenin.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.