“Huawei Wil Dochtermerk Honor Verkopen”

Honor-Magic-2-teaserVolgens de laatste geruchten wil Huawei het dochtermerk Honor verkopen. Huawei zou zich namelijk niet meer willen richten op budget-smartphones. Onder andere TCL en Xiaomi zouden interesse hebben om Honor over te nemen.

Reuters schrijft dat Huawei momenteel met drie potentiële kopers praat. Er is een grote kans dat de Chinese distributeur van de Honor-smartphones het merk overneemt, maar TCL en Xiaomi tonen ook interesse. Huawei zou omgerekend ongeveer 3 miljard euro willen vangen voor het dochtermerk. De onderhandelingen vinden momenteel echter nog plaats, waardoor deze prijs nog kan veranderen.

Waarschijnlijk wil Huawei het dochtermerk afstaan omdat de fabrikant het momenteel zwaar heeft vanwege het Amerikaanse handelsverbod. Een hoop belangrijke fabrikanten mogen door dit verbod namelijk geen zaken meer doen met Huawei. Hierdoor wordt het elke dag moeilijker om smartphones te fabriceren. Ook mag Huawei niet langer gebruikmaken van Google-diensten zoals de Play Store, Gmail, YouTube, Maps, etc. Hierdoor zijn de nieuwe Huawei-smartphone voornamelijk voor consumenten buiten Azië een stuk minder aantrekkelijk geworden.

via [androidplanet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.