“Huawei Werkt Aan Concurrent Van Motorola RAZR”

huawei_mate_xEen aantal dagen geleden introduceerde Motorola een nieuwe versie van de iconische RAZR-smartphone. Deze klaptelefoon is uitgerust met een langwerpig opvouwbaar scherm. Nu zijn er details opgedoken waaruit blijkt dat Huawei aan een vergelijkbare opvouwbare smartphone werkt.

Huawei heeft de Mate X, de eerste opvouwbare smartphone van het bedrijf, pas enkele dagen geleden uitgebracht in thuisland China, maar Huawei werkt mogelijk al aan een tweede opvouwbare smartphone. Uit tekeningen van een patentaanvraag blijkt dat dit toestel veel wegheeft van de Motorola RAZR. Zo heeft de smartphone het design een traditionele klaptelefoon met aan de binnenkant een langwerpig vouwbaar scherm die het gehele oppervlak in beslag neemt.

Huawei-patent-opvouwbare-smartphone

Achterop zien we een driedubbele camera en aan de zijkant de volumeknoppen. Vermoedelijk zit de vingerafdrukscanner verwerkt in het scherm.

Wanneer een fabrikant een patent aanvraagt voor een nieuwe smartphone hoeft het overigens niet altijd te betekenen dat de smartphone ook daadwerkelijk op de markt zal verschijnen. Het komt regelmatig voor dat fabrikanten ideeën schrappen of dat een idee niet goed uitpakt. We kunnen dus niet garanderen dat Huawei een opvouwbare smartphone met clamshell-ontwerp op de markt brengt.

via [droidapp]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.