“Huawei Komt Dit Jaar Met Goedkopere Vouwbare Smartphone”

huawei_mate_xsDe Chinese fabrikant Huawei is volgens de geruchten van plan om dit jaar een goedkopere opvouwbare smartphone op de markt te brengen. De smartphone heeft net als de Galaxy Z Flip en de Motorola Razr een clamshell-ontwerp.

Dit heeft Ross Young, de CEO van Display Supply Chain Consultants, gezegd tijdens een interview met GregglesTV. Huawei zou al 500.000 schermen hebben besteld en de smartphone krijgt volgens Ross een competitief prijskaartje. De fabrikant werkt daarnaast aan een eigen versie van Ultra Thin Glass (UTG). UTG is een extra beschermlaag die te vinden is op het scherm van de Galaxy Z Flip.

Vouwbare smartphones staan momenteel nog in de kinderschoenen, waardoor de adviesprijzen nog extreem hoog zijn. Zo verscheen de Huawei Mate X op de markt voor 2299 euro en kost zijn opvolger, de Mate Xs, maar liefst 2499 euro. Voor de meeste mensen is dit veel te duur en daarom werken Huawei, Samsung en Motorola hard aan goedkopere vouwbare toestellen. Twee voorbeelden zijn de Motorola Razr en de Samsung Galaxy Z Flip. Toch moet je ook voor deze toestellen nog 1500 euro op tafel leggen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Jan de Boer schreef:

    Kansloos ding dat van Huawei. Een plastic scherm naar buiten vouwend in je zak steken zorg er voor dat je binnen een paar dagen een (zwaar) beschadigd scherm hebt.

    Ze hebben gewoon niet de technologische kennis in huis die Samsung wel heeft om een naar binnen vouwend scherm te kunnen maken dat onder een scherpe hoek moet vouwen.

    Daarbij is de UI van Samsung in samenwerking met Google aangepast voor Foldables. Die veel mindere UI van Huawei is dat niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.