“Google Gebruikt Eigen Chipset Voor Pixel 6”

Volgens de laatste geruchten zal Google de aankomende Pixel 6 uitrusten met een eigen chipset in plaats van een chipset van Qualcomm. De huidige Pixel-smartphones gebruiken een Qualcomm Snapdragon-processor.

Momenteel zijn er vier fabrikanten die chipsets voor smartphones ontwikkelen. Namelijk Qualcomm, MediaTek, Samsung en HiSilicon. Toch zou Google er voor willen kiezen om een eigen chipset te ontwikkelen voor de Pixel 6, aldus 9to5Google. Google zou hiervoor samen werken met Samsung’s system-large scale integration (SLSI)-divisie. De chipset zal uiteindelijk worden gebruikt in toekomstige Pixel en Chromebook-apparaten.

Vermoedelijk moet de chipset van Google concurreren met de Snapdragon 700-serie van Qualcomm. Volgens bronnen beschikt de chipset van Google over vier energiezuinige ARM Cortex-A55 rekenkernen, twee Cortex-A76 kernen en twee Cortex-A78 kernen. Het is nog onduidelijk welke GPU Google gaat gebruiken, maar het zou gaan om een Mali-GPU van het Britse ARM.

De chipset heeft intern de naam GS101 gekregen en de chip maakt gebruik van Samsung’s 5 nm-proced√©. Met een eigen chipset kan Google langer softwareupdates garanderen. Zo kan Google er bijvoorbeeld voor kiezen om Pixel-smartphones vier of vijf jaar van updates te voorzien. Dit maakt het voor consumenten aantrekkelijker om in de toekomst te kiezen voor een Pixel-smartphone.

We verwachten dat we nog ongeveer zes maanden moeten wachten op de introductie van de Pixel 6. Google heeft zelf nog niks bekendgemaakt.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *