Samsung Galaxy S8 Ontvangt Laatste Update

Samsung heeft een nieuwe update uitgerold naar de Galaxy S8. Deze update installeert de beveiligingspatch van april 2021. Het is de laatste officiële update die de vier jaar oude smartphone ontvangt.

Samsung bracht de Galaxy S8 en de S8 Plus in april 2017 op de markt en heeft inmiddels meer dan vier jaar lang updates ontvangen. De eerste drie jaar rolde Samsung maandelijks een update uit en het laatste jaar ontvingen gebruikers elk kwartaal een update. Dit komt overeen met Samsung’s beleid om smartphones vier jaar lang van updates te voorzien. De Galaxy S8-serie verscheen op de markt met Android 7.0 Nougat en draait momenteel op Android 9.0.

Samsung heeft de Galaxy S8 en S8 Plus nu van Samsungs updatelijst geschrapt. Dit wil echter niet zeggen dat gebruikers nooit meer updates ontvangen. In praktijk ontvangen de smartphones nog steeds geregeld patches voor ernstige kwetsbaarheden. Ook Samsung-apps kunnen nog op updates rekenen. Gebruikers hoeven echter niet meer te rekenen op regelmatige beveiligingspatches.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.