Sailfish OS Ook Voor Android-Toestellen

Sailfish OS Jolla Android
Sailfish OS is een nieuw besturingssysteem dat wordt gebruikt op toestellen van het nieuwe smartphone bedrijf Jolla. Jolla bestaat uit ex-nokia medewerkers dat heeft besloten eigen toestellen op de markt te brengen, waarvan het eerste toestel op 27 november is gelanceerd. Jolla CEO Tomi Pienimäki heeft laten weten dat het bedrijf het mogelijk wil maken om Sailfish OS ook op Android toestellen te installeren.

Het is best makkelijk om het besturingssysteem op een Android-toestel te installeren.” heeft CEO Tomi Pienimäki in een interview laten weten. Op dit moment is Sailfish OS alleen nog maar beschikbaar voor toestellen van Jolla. Als het mogelijk zal zijn om Sailfish ook op Android toestellen te installeren zal Jolla dankzij de grote marktaandeel van Android meer aandacht krijgen en mogelijk meer toestellen verkopen. Ook kan Jolla gaan kijken op welke manier het bedrijf ervoor kan zorgen dat applicaties, diensten en advertenties toegevoegd kunnen worden aan het besturingssysteem om meer winst te maken.

Wanneer Jolla het besturingssysteem Sailfish voor Android toestellen beschikbaar zal maken is niet bekend. Het is uiteindelijk de bedoeling dat het OS makkelijk te installeren is zodat het grootste gedeelte van de Android gebruikers kan worden bereikt.

via [techzine]

 

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.