Huawei Maakt Geen Android-alternatief

HuaweiEen woordvoerder van Huawei heeft aangegeven dat de Chinese fabrikant niet werkt aan een Android-alternatief. Hij reageert hiermee op eerdere geruchten over een mogelijk eigen besturingssysteem.

Volgens eerdere geruchten zou Huawei werken aan een eigen Android-alternatief. Huawei’s President of Consumer Business Software Engineering, Dr. Wang Chenglu, heeft nu gereageerd op deze geruchten. Hij geeft aan dat Huawei heeft besloten dit niet te doen vanwege het ecosysteem van apps. Volgens hem is het heel moeilijk om dat in een korte tijd op te bouwen.

Huawei heeft de expertise om een eigen OS te ontwikkelen, maar Apple en Google maken het andere spelers erg moeilijk om een functionerend ecosysteem op te bouwen. Ze hebben de markt volledig in handen, waardoor ontwikkelaars zich alleen maar richten op Android en iOS. Er is simpelweg te weinig geld te verdienen aan apps voor nieuwe besturingssystemen. We kennen het probleem onder andere van Samsung’s Tizen OS of Microsoft’s Windows 10 Mobile, beide besturingssystemen missen apps.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.