Huawei Verscheepte Dit Jaar 200 Miljoen Smartphones

Huawei-Mate-20-Pro
De Chinese fabrikant Huawei doet het erg goed op de smartphonemarkt. Begin dit jaar gaf Huawei aan dat het bedrijf in 2018 maar liefst 180 miljoen toestellen wilde verschepen. Dit leek in eerste instantie erg veel, maar in augustus wist Huawei dit doel al te halen. Daarom wijzigde Huawei zijn doel naar 200 miljoen toestellen, een doel die de fabrikant nu ook heeft bereikt.

Afgelopen jaar was een zeer succesvol jaar voor Huawei. De fabrikant bereikte op 25 december de mijlpaal van 200 miljoen verscheepte smartphones. Het record aantal verkochte smartphones is volgens Huawei vooral te danken aan de verkoop van nieuwe toestellen, zoals de P20 en Mate 20. De meeste toestellen zijn verkocht in China en Europa. In Amerika is het merk Huawei alles behalve populair. De regering van Amerika heeft de consument namelijk aangeraden om toestellen van het merk links te laten liggen.

Ondanks de problemen met Amerika was 2018 een ongekend goed jaar voor Huawei. Het merk wist zelfs ten koste van Apple de tweede plaats van meest verkopende merken ter wereld in te nemen. Samsung staat nog steeds op de eerste plaats.

Huawei heeft verder aangegeven dat meer dan 500 miljoen mensen, in meer dan 170 landen, een smartphone van Huawei gebruiken. Huawei is de snelst groeiende fabrikant ter wereld. Slechts acht jaar geleden wist Huawei nog maar 3 miljoen toestellen te verkopen.

via [want]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.