“Microsoft Luistert Mee Met Skype- en Cortana-gebruikers”

skypeOnlangs kwamen Amazon, Google en Apple in het nieuws omdat medewerkers van de bedrijven meeluisteren naar gebruikers van hun slimme spraakassistent. Dit zou nodig zijn om de dienst te verbeteren. Motherboard schrijft nu dat Microsoft zich ook schuldig maakt aan het afluisteren van zijn klanten.

Microsoft zou meeluisteren via de spraakassistent Cortana en via de vertaaldienst van Skype. Volgens de bron luistert Microsoft niet met hele gesprekken mee, maar met korte fragmenten. Dit zou nodig zijn om te analyseren of de vertaaldienst en de virtuele assistent goed werken.

Een klokkenluider heeft een aantal fragmenten met Motherboard gedeeld. Hierin zou persoonlijke informatie te horen zijn. Zo praten mensen op een intieme manier met hun naasten of spreken ze over gewichts- en relatieproblemen. “Dat ik dit überhaupt met jullie kan delen, laat zien hoe laks Microsoft omgaat met het beschermen van persoonlijke data.

Microsoft zegt in een reactie te streven transparant te zijn over het gebruik van de gesprekken. Deze gesprekken zouden alleen te horen zijn via een beveiligde verbinding.

via [NOS]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.