Google Heeft In Totaal Bijna 40 Miljoen Pixel-smartphones Verkocht

Google bracht in 2016 zijn eerste Pixel-smartphone op de markt en sindsdien heeft het bedrijf bijna 40 miljoen Pixel-smartphones verkocht. Alleen vorig jaar gingen al 10 miljoen exemplaren over de toonbank.

Deze cijfers zijn niet door Google zelf gedeeld, maar door experts van techplatform IDC. In een bericht op Twitter laat Francisco Jeronimo weten dat tussen 2016 en 2023 in totaal 37,9 miljoen Pixel-toestellen zijn verscheept. Het aantal verkopen groeit snel, want alleen vorig jaar wist Google al 10 miljoen Pixel-smartphones te verkopen. Kort geleden heeft Google de Pixel 8-serie uitgebracht en de komende tijd zullen we leren of Google deze groei kan doorzetten.

In vergelijking met topmerken Samsung en Apple is Google nog steeds een kleine spelen. Samsung verkoopt in een jaar tijd namelijk 258,2 miljoen toestellen en Apple doet het met 224 miljoen iPhones bijna net zo goed. De Google Pixel-smartphones verkopen het best in Japan en de Verenigde Staten en Google ziet de verkoopcijfers in tegenstelling tot veel andere fabrikanten jaarlijks stijgen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.