Nieuwe Google-telefoons Heten Pixel en Pixel XL

Nexus-Sailfish-Marlin-RenderWe kennen de aankomende Nexus-smartphones als de Marlin en Sailfish, omdat de fabrikant HTC deze codenamen intern gebruikt. De website Android Police laat nu echter weten dat de toestellen uiteindelijk op de markt zullen verschijnen onder de namen Pixel en Pixel XL.

Onlangs doken voor het eerste geruchten op over het schrappen van de naam Nexus voor de volgende Google-smartphones. Nu ook de doorgaans goed geïnformeerde website Android Police schrijft dat de toestellen een andere naam krijgen, kunnen we er langzaam vanuit gaan dat de Nexus-naamgeving inderdaad niet zal worden gebruikt.

De 5-inch “Sailfish”-smartphone krijgt de naam Pixel, terwijl de grotere 5,5-inch “Marlin”- smartphone zal worden uitgebracht onder de naam Pixel XL.

De Pixel XL heeft een resolutie van 2560×1440 pixels, een quad-core Qualcomm-processor, 4GB werkgeheugen, 32GB of 128GB opslagruimte, een USB-C-aansluiting, een 3.450mAh accu, een 12 megapixel camera aan de achterkant en een 8 megapixel camera aan de voorkant.

De Pixel krijgt vrijwel de zelfde specificaties, maar heeft een kleiner scherm en een kleinere 2.770mAh accu. Beide toestellen draaien volgens de geruchten op een aangepaste versie van Android 7.0 (Nougat).

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.