“Samsung Werkt Aan Vouwbare Smartphone Met Twee Vouwlijnen”

Volgens de zakenkrant Nikkei werkt Samsung aan een nieuwe opvouwbare smartphone. Het toestel heeft een dubbele vouw in het scherm en komt volgens de geruchten eind dit jaar op de markt.

De opvouwbare smartphone zou een beeldverhouding hebben van 16:9 of 18:9. Deze beeldverhouding ligt meer in lijn met die van traditionele smartphones. De huidige Galaxy Z Flip heeft een 22:9-beeldverhouding en de Galaxy Z Fold 2 heeft een 25:9-beeldverhouding. De meeste applicaties zijn ontworpen voor beeldverhoudingen tussen de 16:9 en 21:9.

Overige details over de smartphone heeft de bron nog niet. Samsung heeft zelf vorig jaar de bovenstaande afbeelding gedeeld. Mogelijk geeft dit een indicatie van hoe de smartphone er uit komt te zien. Het voordeel van een scherm met twee vouwen is dat je het scherm nog groter kunt openvouwen. Wel leveren extra scharnieren nog meer zwakke punten op. Tot nu toe zijn er nog geen smartphones met dubbele vouwlijn uitgebracht, maar Xiaomi heeft enkele jaren geleden wel een concept getoond met zo’n scherm.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.