“Google Pixel 8a Krijgt Hetzelfde Scherm Als Pixel 8”

Volgens de laatste geruchten krijgt de Google Pixel 8a net als de duurdere Pixel 8 een 120Hz scherm met DisplayPort-outputondersteuning. De Pixel 8a, die over twee maanden op de markt verschijnt, krijgt dus een beter scherm dan zijn voorganger, de Pixel 7a.

De website Android Authority schrijft dat de Google Pixel 8a is uitgerust met een 120Hz scherm dat een maximale helderheid heeft van 1400cd/m². Net als het scherm van de Pixel 8 heeft het scherm van de Pixel 8a een resolutie van 2400×1080 pixels. Wel is het scherm 0,1-inch kleiner.

DisplayPort-ondersteuning maakt het mogelijk om de smartphone aan te sluiten aan een externe monitor. Momenteel kan Android nog niet overweg met DisplayPort, maar eerder is al wel een bèta-versie opgedoken waarin de functie is ingeschakeld. Een toekomstige software-update zal het dus mogelijk moeten maken om de Pixel 8a aan te sluiten op een extern scherm.

Volgens eerdere geruchten rust Google de Pixel 8a uit met een Tensor G3-soc en maakt de smartphone opnieuw gebruik van IMX787- en IMX712-sensors voor de camera’s. Deze sensors zijn ook aanwezig in de Pixel 7a. De officiële introductie van de Google Pixel 8a zal vermoedelijk op 14 of 15 mei plaatsvinden.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.