“Scherm Samsung Galaxy Z Flip Gevoelig Voor Krassen”

Samsung-Galaxy-Z-Flip-duurzaamheidstestHet scherm van de Samsung Galaxy Z Flip is net zo gevoelig voor krassen als de Galaxy Fold en Motorola Razr. Dit blijkt uit tests van JerryRigEverything. Dit is onverwachts, want Samsung heeft voor de Galaxy Z Flip een nieuw materiaal gebruikt die sterker zou moeten zijn.

JerryRigEverything voert op zijn YouTube-kanaal duurzaamheid tests uit om te zien hoe sterk een smartphone is. Hierbij worden onder andere een buigtest, een vuurtest en een krastest uitgevoerd. Tijdens de krastest van de Galaxy Z Flip blijkt dat bij level 2 en 3 al krassen ontstaan op het scherm, terwijl de schermen op reguliere smartphones meestal pas bij level 6 en 7 beschadigen.

Een zwakker scherm op een vouwbaar toestel is te verwachten, maar Samsung heeft voor de Galaxy Z Flip een verbeterde technologie gebruikt waardoor het vouwbaar scherm steviger zou moeten zijn dan die van de Galaxy Fold. De Galaxy Z Flip is namelijk niet uitgerust met een plastic beschermlaag, maar met een laagje ‘ultra thin glass’. Uit de test van JerryRigEverything¬†blijkt nu dat er bovenop het laagje glas alsnog een laagje plastic zit, waardoor krassen nog steeds snel voorkomen. Je kunt de volledige test hieronder bekijken.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.