Google Pixel 8 Pro Ondergaat Duurzaamheidstest

De Google Pixel 8 Pro is flink onder handen genomen tijdens de bekende duurzaamheidstest van Youtuber JerryRigEverything. Hoe doorstaat de nieuwe vlaggenschip-smartphone de krastest, vuurtest en buigtest? Zie het in de onderstaande video.

JerryRigEverything test de stevigheid van alle bekende smartphones, en dus ook de Google Pixel 8 Pro die sinds kort in de winkel ligt. Tijdens de krastest doet het scherm het net zo goed als de high-end smartphones van concurrerende merken. JerryRigEverything weet de knopjes aan de zijkant van de behuizing wel vrij eenvoudig los te trekken. Gelukkig zijn de knopjes ook weer eenvoudig terug te drukken.

Tijdens de vuurtest, waarbij een vlam van een aansteker tegen het scherm wordt gehouden, ontstaat er na 20 seconden een vlek die niet meer wegtrekt. Als laatste doet de Pixel 8 Pro het tijdens de buigtest beter dan zijn voorganger. Waar de Pixel 7 Pro nog behoorlijk doorboog, waarbij er openingen tussen het scherm en de behuizing ontstonden, is dat bij de Pixel 8 Pro niet het geval. Bekijk de volledige stresstest in de video hieronder.

Google Pixel 8 (Pro)

Google introduceerde de Pixel 8-serie begin deze maand. De serie bestaat uit de reguliere Pixel 8 en de Pixel 8 Pro. De Pixel 8 beschikt over een 6,2-inch OLED-scherm met een Full-HD+ resolutie en een variabele verversingssnelheid van 60Hz tot 120Hz, een Tensor G3-processor, 8GB werkgeheugen, 128GB of 256GB opslagruimte, een 4,575mAh accu, een waterdichte behuizing (IP68), een 10,5MP selfie-camera en een dubbele rear-camera met een 50MP hoofdlens en een 12MP groothoeklens.

De Google Pixel 8 Pro heeft een 6,7-inch AMOLED-scherm met QHD+ resolutie en een variabele verversingssnelheid van 1Hz tot 120Hz, een Tensor G3-processor, 12GB werkgeheugen, maximaal 512GB opslagruimte, een waterdichte behuizing (IP68), een 5050mAh accu met ondersteuning voor 30W bekabeld laden en 23W draadloos laden, een 10,5MP selfie-camera en een driedubbele rear-camera met een 50MP hoofdlens, een 48MP groothoeklens en een 48MP zoomlens met 5x optische zoom. 

De reguliere Google Pixel 8 kost 799 euro en de Pixel 8 Pro kost 1099 euro. Beide modellen zijn in drie verschillende kleuren verkrijgbaar.

via [androidplanet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.