Bescherm Je Mobiele Privacy Om Problemen Te Voorkomen

We gebruiken onze smartphone voor steeds meer zaken en kunnen ons inmiddels geen  leven meer voorstellen zonder smartphones. Een smartphone brengt echter niet alleen  maar voordelen met zich mee. Op een smartphone staan namelijk heel veel persoonlijke  gegevens, van bankzaken tot familiefoto’s en van wachtwoorden tot aan je  zoekgeschiedenis. Kwaadwilligen kunnen deze informatie voor allerlei vervelende zaken  gebruiken en daarom is het belangrijk om je smartphone zo goed mogelijk te beschermen.  Een vrij eenvoudige maar zeer succesvolle manier om je smartphone te beschermen is met  de installatie van een VPN.

Ga jij wel eens naar een coffeeshop, restaurant of hotel en log je daar in op het wifi-netwerk?  Vast wel. Gratis wifi is natuurlijk erg handig om je mobiele databundel te besparen, maar  het is niet risico vrij. Je weet namelijk niet wie er nog meer op ditzelfde netwerk zijn  ingelogd en of deze personen mogelijk kwaadaardige bedoelingen hebben. Daarom is het  belangrijk om je smartphone altijd zo goed mogelijk te beschermen. Dit doe je door een  zogeheten VPN te installeren. VPN staat voor Virtual Private Network en brengt een veilige  verbinding tot stand tussen jou en het internet. Alle data die je via het internet verzend of  ontvangt wordt eerst versleuteld naar de VPN-server verstuurd. Hierdoor is alleen het IP adres van de VPN zichtbaar en blijft het IP-adres van je smartphone geheim. Op deze manier  is je locatie niet voor iedereen zichtbaar en ben je beter beveiligd tegen aanvallen van  buitenaf.

Ook kun je via een VPN content bereiken die voorheen niet toegankelijk was. Ga je  bijvoorbeeld naar een land waar Facebook of YouTube geblokkeerd is, dan kun je een VPN  selecteren die in een land staat waar deze diensten wel toegankelijk zijn. Dus ga je naar  China en selecteer je op je smartphone een VPN die in Nederland staat, dan kun je tijdens je  reis gewoon je favoriete YouTube-kanalen bekijken en je familie via Facebook op de hoogte  houden.

Dat een VPN op je smartphone grote voordelen met zich meebrengt is inmiddels wel  duidelijk, maar welke VPN-app moet je nu installeren? Er zijn namelijk tal van aanbieders en  ze hebben niet allemaal dezelfde features. Gelukkig zijn er websites als VPNGids, die alle  details van de verschillende VPN-aanbieders op een rijtje zet. Zo zie je in een duidelijk  overzicht wat de maandelijkse kosten zijn en welke features je hiervoor terug krijgt. Je kunt  kiezen voor de populaire en uitgebreide ExpressVPN, die 5 tot 6 euro per maand kost, of je  kunt kiezen voor een minder uitgebreide VPN-aanbieders die nog geen euro per maand  kosten.

Gebruiken jullie al een VPN? Deel je mening over het gebruik van een VPN op je smartphone  in de reacties hieronder.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Lisanne schreef:

    Goede informatie, ik wist niet dat je het IP adres kon verbergen op deze manier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.