Slecht internet, of ligt het aan je device?

smartphone internetInternet, we kunnen niet meer zonder in deze maatschappij. Het is dan ook niet gek dat er heel veel providers zijn die internet aanbieden. We gebruiken internet op onze telefoon, computers, of televisie en in sommige gevallen zelfs voor onze lampen en deursloten. Het is dan ook niet gek dat het internet altijd stabiel moet zijn en dat we geïrriteerd raken als het internet slecht is. De vraag is vaak echter of je internet inderdaad slecht is, of dat het aan je apparaat ligt.

Internet afsluiten en checken

Er zijn online mogelijkheden om te kijken hoe snel jouw internet nou eigenlijk is. Hierbij worden er als het ware nep MB’s gedownload en geüpload, waardoor de website kan kijken hoe snel je internetconnectie deze laadt. Hieruit kan het opmaken hoe snel of traag je internet per seconde is. Hierdoor krijg je een goed beeld van of je internet heel traag is of dat je device de content gewoon traag verwerkt. In beide gevallen weet je de oorzaak van het probleem en kun je gaan kijken naar de verschillende oplossingen.

Internet vergelijken

Het is belangrijk om goed te kijken naar de verschillende mogelijkheden die internetproviders aanbieden. Hierdoor krijg je namelijk een goed beeld van wat je kunt kiezen. Hierbij is het belangrijk om te weten hoeveel MB’s je per seconde kunt up- en downloaden zodat je zeker weet dat je een goede hoeveelheid data kunt streamen. Via internetvergelijken.nl kun je kijken naar de verschillende providers en wat zij bieden. Hierdoor kun je prijs en kwaliteit met elkaar vergelijken en kies je eenvoudig de beste provider die past bij jouw gebruik en budget!

Internet + tv?

In vele gevallen zijn er interessante prijzen te vinden voor pakketten die internet en tv combineren. Bij een gecombineerd pakket betaal je vaak minder dan wanneer je dergelijke diensten los af zou gaan nemen bij verschillende providers. Het is dan ook de moeite waard om te kijken naar de verschillende mogelijkheden die geboden worden door providers.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Jolanda zegt:

    Dit was een goed artikel om te lezen. Eerlijk gezegd dacht ik nooit eraan dat slechte internet aan mijn apparaat lag. Altijd in gedachten door de internetverbinding zelf. Zo zie je dat je nooit te oud bent om iets nieuws te leren. Dank je voor het delen van deze informatie. Ik zal de tips en suggesties zeker uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *