Je tablet gebruiken als mobiele monitor

In onze huidige digitale wereld zijn er talloze manieren om je productiviteit te vergroten en je apparaten efficiënter te gebruiken. Een van de minder bekende, maar erg nuttige manieren om je Android tablet te gebruiken, is als een mobiele monitor voor je computer of laptop. In dit artikel gaan we dieper in op hoe je je tablet kunt gebruiken als externe monitor en waarom het een slimme keuze kan zijn voor zowel werk als ontspanning.

De voordelen van een tablet als externe monitor

Laten we eerst toelichten waarom een tablet als externe monitor voordelen met zich meebrengt. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Meer Schermruimte: Een van de meest voor de hand liggende voordelen is dat je meer schermruimte hebt om mee te werken. Dit is vooral handig bij taken die meerdere vensters vereisen.
  • Draagbaarheid: Een tablet is erg makkelijk mee te nemen. Dit is met een traditionele externe monitor wat lastiger. Je kunt een tablet overal gebruiken, waardoor je dus overal kunt werken met een extra scherm.
  • Kostenbesparing: Het aanschaffen van een nieuwe externe monitor kan prijzig zijn. Vooral als je de beste monitor van het moment wilt bemachtigen. Door je Android tablet te gebruiken, bespaar je geld dat je anders aan hardware zou moeten uitgeven.
  • Milieuvriendelijkheid: Het hergebruiken van bestaande apparaten is niet alleen kostenbesparend, maar ook milieuvriendelijk.

Zo gebruik je een Android tablet als monitor

Nu we de voordelen hebben besproken, wil je vast weten hoe je je Android tablet daadwerkelijk kunt inzetten als een mobiele monitor. Nou dat is simpel! Volg gewoonweg deze eenvoudige stappen:

  1. Download een geschikte app: Ga naar de Google Play Store op je Android tablet en zoek naar apps die het mogelijk maken om je tablet als monitor te gebruiken. Populaire opties zijn apps zoals “Duet Display” en “iDisplay.”
  2. Installeer de bijbehorende software op je pc of laptop: Na het downloaden van de app, moet je de bijbehorende software op je pc of laptop installeren. Deze software zorgt voor de verbinding tussen je tablet en computer.
  3. Verbind je tablet met je computer: Zorg ervoor dat zowel je tablet als computer zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi netwerk. Open de app op je tablet en volg de instructies om de verbinding tot stand te brengen.
  4. Geniet: Zodra de verbinding is ingesteld, kun je je Android tablet gebruiken als een externe monitor. Je kunt vensters slepen en neerzetten, multitasken en zelfs touch-functies gebruiken, afhankelijk van de app die je hebt gekozen.

Thuiswerken met tablet als tweede scherm

Thuiswerken met een tablet als tweede scherm is een prima oplossing voor iedereen die geen extra kosten wil maken, en natuurlijk wel al een tablet heeft liggen. Je kunt zo je computer of laptop gebruiken voor je belangrijkste taken, terwijl je tablet fungeert als een handig tweede scherm voor aanvullende informatie of bijvoorbeeld je mailbox. Dit is ook handig bij videomeetings, waarbij je presentaties of notities op je tablet weergeeft zonder je hoofdscherm te verlaten. Kortom, het biedt extra flexibiliteit voor multitasking, waardoor je efficiënter kunt werken vanuit huis. Meer weten over monitors en alle mogelijkheden? Dan is Monitorwijzer.nl een handige website. De site vertelt je alles over de verschillende type monitoren, helpt je een goede monitor te kiezen en geeft tips om optimaal van een extra beeldscherm gebruik te maken.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.