TCL Toont Klaptelefoon Met Opvouwbaar Scherm

TCL heeft tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Amerika een concept getoond van een klaptelefoon met een opvouwbaar scherm. Met het “Project Chicago” wil de fabrikant laten zien hoe ver ze zijn met de ontwikkelingen van vouwbare smartphones.

Het Chicago Project prototype heeft veel weg van de Galaxy Z Flip van Samsung, de Razr van Motorola en de P50 Pocket van Huawei. Dit komt door het zogeheten clamshell design. Aan de binnenkant vinden we een langwerpig vouwbaar scherm en aan de buitenkant vlak onder de camera een klein schermpje voor de tijd, notificaties en snelle instellingen. Ook is dit schermpje te gebruiken als camerazoeker voor het maken van selfies met de hoofdcamera. Het grote vouwbare OLED-scherm heeft een resolutie van 1080 x 2400 pixels.

Volgens GSMArena, die de prototype in handen heeft gehad, wil TCL een opvouwbare smartphone voor consumenten uitbrengen die goedkoper wordt dan de huidige vouwbare telefoons. Het Chicago Project prototype die TCL tijdens de CES heeft getoond zal echter niet worden uitgebracht voor consumenten. TCL heeft ook nog geen releasedatum gegeven van een eventuele vergelijkbare opvouwbare smartphone.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.