Nieuwe Chip Laadt Smartphone In 10 Minuten Op

smartphone opladenRachid Yazami, een wetenschapper van een universiteit in Singapore heeft een chip ontwikkeld die het mogelijk maakt om een smartphone op te laden in slechts 10 minuten tijd. Yazami hoopt dat de nieuwe technologie ook kan worden gebruikt om andere apparaten mee op te laden.

De nieuwe chip is erg klein, waardoor hij kan worden ingebouwd in bijna elk soort batterij. Om overhitting te voorkomen worden huidige lithium-ionbatterijen herladen door elektrische energie druppelsgewijs binnen te laten komen. De nieuwe chip maakt het echter mogelijk om een accu op hoge snelheid op te laden, omdat de chip berekent hoeveel energie de batterij nog overheeft. De sensor geeft dit vervolgens door aan de lader die hierdoor minder tijd nodig zal hebben om de batterij te herladen.

Momenteel is er nog een kans van één op een miljoen dat een dergelijke batterij kan exploderen, een probleem waar Yazami momenteel aan werkt. “Het is mijn visie voor de toekomst dat elke batterij deze chip zal hebben, die het risico op brand in batterijen van elektronische toestellen en elektrische wagens zal verkleinen en terwijl hun levensduur verlengen.” Vanaf 2016 zal de chip worden verkocht om in batterijen te verwerken.

bron [ad.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.