Wearables Is De Nieuwe Trend Op De IFA Beurs 2014

LG-G-Watch-RWe zijn net terug van de IFA in Berlijn, de grootste elektronicabeurs ter wereld. We zijn echt van alles tegen gekomen, van laptops, smartphones, tablets en gadgets tot koffiezetapparaten, stofzuigers en wasmachines. Wat echter vooral nieuw is voor de jaarlijkse IFA-beurs zijn de hoeveelheid wearables.

Eén jaar geleden wilde nog bijna niemand met smartwatch rondlopen, maar langzaam aan worden ze toch steeds populairder. Veel bedrijven lijken dit in de gaten te hebben, want er zijn echt tientallen smartwatches en fitness armbanden te vinden op de IFA 2014.

Het lijkt er op dat elk bedrijf een poging wil wagen in de wearables wereld. Echter zijn er naar onze mening nog weinig bedrijven in geslaagd om een aantrekkelijke smartwatch op de markt te brengen. De meeste zijn nog te groot of hebben te weinig functies.

De LG G Watch R is mogelijk een uitzondering. Dankzij het ronde design is de smartwatch gelijk een stuk aantrekkelijker dan de vierkante smartwatches die momenteel beschikbaar zijn. Ook de meegeleverde klok interfaces zijn erg mooi en geeft de smartwatch een klassieke of juist moderne look. Wat wij wel jammer vinden is de grote wijzerplaat rondom het display. Hierdoor valt de smartwatch nog steeds een stuk groter uit dan de “normale” horloges.

LG-G-Watch-R-interface

Intern beschikt de G Watch R over een 1,3 inch P-OLED-display, een 1,2GHz Snapdragon 400 processor, een waterdichte behuizing (IP67), 512MB werkgeheugen, 4GB opslagruimte, een, 410 mAh accu, een kompas, een accelerometer, een hartslagmeter en een barometer.

Ook de Samsung Gear S is dankzij het gebogen display en de goeie specificaties best interessant. Wel valt deze smartwatch net als vele andere weer groot uit, dit komt vooral omdat Samsung heeft besloten om de smartwatch te voorzien van een 2-inch AMOLED display met een resolutie van 480 bij 360 pixels. De eigen WiFi en 3G verbinding, 1GHz dual-core processor, 512MB werkgeheugen, 4GB opslagruimte, een 300 mAh accu, een water en stofbestendige behuizing (IP67) en de vele sensoren zoals een UV-lichtmeter en een hartslagmeter maakt dit wel tot een compleet product. De Gear S draait op Samsung’s eigen besturingssysteem Tizen en dus niet op Android Wear.

Samsung-Gear-S

Ook Sony heeft bij de Sony Smartwatch 3 gekozen voor een ander design. Helaas ziet het er nog steeds erg “basic”, groot en vierkant uit. Wel is de smartwatch met zijn water en stofdichte behuizing (IP68) sterk in elkaar gezet. De Smartwatch 3 beschikt over een 1,6-inch display met een resolutie van 320×320 pixels, 4GB opslagruimte en Android Wear. Verder is de smartwatch voorzien van een accelerometer, kompas, gyro en GPS sensor.

Wij zien zeker vooruitgang in de smartwatch ontwikkelingen, maar wachten nog steeds stiekem op de Motorola Moto 360.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.