Fairphone 3 en 3+ Ontvangen Bèta Van Android 13

De Nederlandse fabrikant Fairphone is zojuist begonnen met de uitrol van Android 13 voor de Fairphone 3 en de Fairphone 3+. Het gaat momenteel nog om een bèta-versie van Android 13, met als doel om uiterlijk eind juni de stabiele versie van Android 13 uit te rollen.

De Fairphone 3 verscheen in 2019 op de markt met Android 9. De meeste smartphones uit 2019 ontvangen inmiddels geen Android-updates meer, maar Fairphone heeft als doel zijn smartphones zolang mogelijk te voorzien van updates. Zo zegt het bedrijf het volgende:

“Deze update naar Android 13 is een voorbeeld van Fairphone’s ambitie om de toestellen zo lang mogelijk van software-ondersteuning te voorzien.” “Door Android-updates voor onze oudere modellen te leveren, gaan we tegen de industrienormen in en willen we ervoor zorgen dat de Fairphone 3-eigenaren hun telefoon ook langer kunnen gebruiken. Zoals we altijd zeggen: de duurzaamste telefoon is degene die je al bezit!”

De update naar Android 13 zal niet de laatste zijn. De software-ondersteuning voor de smartphones loopt namelijk nog minimaal tot augustus 2024. Daarnaast heeft Fairphone aangegeven dat het bedrijf liever updates uitbrengt tot 2026. Als dat inderdaad het geval is zal dat een goed voorbeeld zijn naar andere fabrikanten van Android-smartphones.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.