Xiaomi’s Transparante OLED-televisie Komt Naar Nederland

Xiaomi heeft bekendgemaakt dat het bedrijf in Nederland en België een transparante OLED-televisie op de markt brengt. Het scherm van de Mi TV Lux lijkt op een normale glazen paneel, totdat je de tv aan zet. De tv draait op een aangepaste versie van Android TV.

De opvallende Mi TV Lux OLED Transparent Edition heeft een 55-inch OLED-scherm en is slechts 5,7mm dik. Onderaan de Mi TV Lux zit een grote ovalen voet waarop het transparante scherm steunt. Het scherm heeft een Full HD-resolutie, een 120Hz verversingssnelheid en toont rijke 10-bit kleuren. De Mi TV Lux maakt gebruik van een slim algoritme die afhankelijk van de content die wordt weergegeven verschillende optimalisaties doorvoert voor betere beeldkwaliteit.

De Xiaomi Mi TV Lux is uitgerust met de MediaTek 9650-processor en draait op Android TV met de MIUI-schil. Xiaomi heeft laten weten dat de televisie in Nederland en België op de markt verschijnt. Een releasedatum en adviesprijs heeft Xiaomi nog niet bekendgemaakt, maar in China kost de televisie omgerekend ongeveer 6500 euro.

Voordelen OLED-scherm
OLED-schermen in zowel smartphones als tv’s zijn erg in trek bij consumenten. Een OLED-scherm brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. Zo verbruiken OLED-schermen minder energie dan LCD-schermen, zijn OLED-schermen wat dunner en is het weergeven van diep zwart een sterk punt van OLED. Wel zijn OLED-schermen over het algemeen wat duurder, maar gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop OLED tv aanbiedingen beschikbaar waardoor je een OLED tv alsnog voor een aantrekkelijke prijs in huis kunt halen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.